Komosten Nuotta

Ensimmäistä kertaa omasta sukulehdestä puhuttiin sukuneuvostossa v.1994, jolloin päätettiin muodostaa kaksi toimikuntaa toiminnan aktivoimiseksi ja tiedonkulun parantamiseksi. Perustettiin matrikkelitoimikunta ja lehtitoimikunta, joka viimeksi mainittu valmistelisi oman sukulehden julkaisemista. Muutaman kerran lehtitoimikunta kokoontuikin alkuvaiheessa, nykyisin sukulehden aineistosta sopiminen tapahtuu sukuhallituksen kokouksissa muiden asioiden ohella.

Lehden nimestä käytiin kilpailu ja sen voitti varapuheenjohtaja Lauri Komosen ehdotus: ”Komosten Nuotta” Onhan esi-isissämme nuottakuninkaita ja monia Vuoksella kalastaneita. Ensimmäinen 24-sivuinen lehti ilmestyi kerran vuoden 1995 aikana. Silloinen puheenjohtaja Markku Komonen kirjoitti pääkirjoituksessa. ”Olemme saavuttaneet jälleen merkittävän päämäärän sukuamme yhdistäväksi tekijäksi. Uskon oman lehden yhdistävän pieniä sukuhaaroja ja koostavan pienistä sukuhaaroista suuren perheen.”

Lehteä kutsuttiin koostamaan sukuneuvoston silloinen sihteeri Maija de Groot, joka onkin nyt tehnyt lehteä päätoimittajan ominaisuudessa kuluneet 15 vuotta. Näiden vuosien aikana lehti on ilmestynyt muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta kaksi kertaa vuodessa, yleensä yli 30-sivuisena lehtenä. Avustajakuntakin on muodostunut vuosien varrella tutuksi. Meissä Komosissa on menneisyydessä ja nykyisyydessä paljon kirjoittavia ihmisiä. Yhä useammat ottavat nykyisin yhteyttä nyt jo tutuksi tulleen sukulehden toimittajaan internetin avulla.

Lehden kirjoittajat ovat 15-vuotisen historian aikana kirjoittaneet arvokkaat ja tärkeät muistot ja muistelmat, mitkä yleensä  jäävät kirjaamatta. Meillä on suuri osa tallessa. 


Kuvassa Markku Komonen ja Maija de Groot.

Mainokset
%d bloggers like this: